2014 1. Dönem AÖL Din Kültürü 4 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2014 1. Dönem AÖL Din Kültürü 4 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

Aşağıdakilerden hangisi temel haklar için söylenemez?

 
 
 
 
Soru 2.

“Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikil taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz?” (Mâide suresi, 90 . ayet) Bu ayette aşağıdaki haklardan hangisini korumaya yönelik bir tavsiye yer alır?

 
 
 
 
Soru 3.

“… Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?…” (Zümer suresi, 9 . ayet) Bu ayette aşağıdakilerden hangisinin önemine vurgu yapılmaktadır?

 
 
 
 
Soru 4.

Aşağıdaki ayet ve hadislerden hangisi özel yaşamın gizliliği ile ilişkilendirilemez?

 
 
 
 
Soru 5.

“Hazreti Peygamber Efendimiz, bütün Müslümanların ve kutsal kitap sahiplerinin bildiği üzere, Allah tarafından dini gerçekleri insanlık dünyasına duyurmaya ve anlatmaya memur edilmişlerdir…” Atatürk, bu sözüyle Hz. Peygamberin hangi özelliğini vurgulamıştır?

 
 
 
 
Soru 6.

“Asırlar boyunca ve bugün de kavimlerin cehil ve tassabundan faydalanarak bin bir türlü siyasi ve şahsi menfaat temini için dini, alet ve vasıta olarak kullanmak teşebbüsünde bulunanların iç ve dışta varlığı yüzünden bu hususta yapılanları söylemekten kendimizi alamıyoruz.” Atatürk bu sözüyle aşağıdakilerden hangisini eleştirmektedir?

 
 
 
 
Soru 7.

Din ve bilim hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

 
 
 
 
Soru 8.

“Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılışında gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, … rüzgârları ve yerle gök arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk için deliller vardır.” (Bakara suresi, 164 . ayet) Aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılabilecek bir sonuçtur?

 
 
 
 
Soru 9.

“Düşünesiniz diye Allah ayetlerini böyle açıklar. (Bakara suresi, 242 . ayet) Bu ayet İslam’da bilginin kaynaklarından hangisine işaret eder?

 
 
 
 
Soru 10.

Aşağıdakilerden hangisi vahiy kelimesinin sözlük anlamlarından biri değildir?

 
 
 
 
Soru 11.

Aşağıdakilerden hangisi vahy’in geliş şekillerinden biri değildir?

 
 
 
 
Soru 12.

Aşağıda verilen bilgilerden hangisi bilimsel bir bilgidir?

 
 
 
 
Soru 13.

Aşağıdaki ayet ve hadislerden hangisi İslam’ın bilime bakışını yansıtır?

 
 
 
 
Soru 14.

“Oku! Yaratan Rabb’inin adıyla … insana bilmediklerini belleten, kalemle yazmayı öğreten Rabb’in en büyük kerem sahibidir.” (Alak suresi, 1* 5 . ayetleri) Aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılacak bir sonuçtur?

 
 
 
 
Soru 15.

Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde Mescidi Nebi’nin yanına inşa ettirdiği İslam tarihindeki ilk eğitim kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 16.

Endülüs’te kurulan ve yalnız Müslümanların değil Avrupalıların da eğitimöğretim gördüğü cami ve ilim merkezi aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 17.

İslam medeniyetinde dini ilimlerin dışında felsefe, tıp gibi ilimlerin de okutulduğu kurumlar aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 18.

Sıfırlı ondalık sistemini bulan, cebir ve logaritmanın kurucusu kabul edilen Müslüman bilim adamı kimdir?

 
 
 
 
Soru 19.

Dünyanın döndüğünü ilk kez dile getiren Müslüman bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 20.

Fizikte izafiyet (rölativite) teorisini ilk kez gündeme getiren Müslüman bilim adamı kimdir?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 1,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x