2014 1. Dönem AÖL Peygamberimizin Hayatı 1 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2014 1. Dönem AÖL Peygamberimizin Hayatı 1 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

Peygamberimizin hayatı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden önce meydana gelmiştir?

 
 
 
 
Soru 2.

“Ben, Abdullah b. Cüdan’ın evinde öyle bir sözleşmede yer aldım ki bu sözleşmeyi kızıl develere değişmem. Eğer şu an böyle bir sözleşmeye çağrılsam hemen gider orada bulunurdum.” Bu hadiste bahsedilen sözleşme aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 3.

Miraç’ta aşağıdaki ibadetlerden hangisi farz kılınmıştır?

 
 
 
 
Soru 4.

Hz. Peygamber ilk cuma namazını nerede kılmıştır?

 
 
 
 
Soru 5.

Hz. Muhammed’in peygamberliğinin onuncu yılına denk gelen 619 yılına “Hüzün Yılı” denilmesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 6.

Müşriklerin ağır baskıları üzerine Hz. Osman liderliğinde on beş Müslümanın 615 yılında hicret ettiği yer aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 7.

İsra ve Miraç hangi olaydan sonra gerçekleşmiştir?

 
 
 
 
Soru 8.

İlk vahiy hangi yılda ve nerede gelmiştir?

 
 
 
 
Soru 9.

İslam’ın ilk yıllarında Hz. Muhammed’in Medineli 12 Müslümanla görüşmesine verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 10.

Uhud Savaşı hangi yılda gerçekleşmiştir?

 
 
 
 
Soru 11.

Adal ve Kare kabilesine mensup kişiler Hz. Peygamber’e gelerek Müslüman olduklarını söylediler ve Kur’anı Kerim’i öğretecek öğreticiler istediler. Bunun üzerine Peygamberimiz, Âsım b. Sabit başkanlığında on sahabiyi görevlendirdi. Ancak Müslümanlara yolda Huzeyl kabilesine mensup 100 kişi pusu kurarak saldırdı. 8’ini şehit edip, 2’sini de esir aldılar.
Yukarıda hakkında bilgi verilen olay aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 12.

Aşağıdakilerden hangisi estetik kavramıyla ilişkili değildir?

 
 
 
 
Soru 13.

Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin, bütün peygamberlerin sünnetlerinden olduğunu ifade ettiği dört şeyden biridir?

 
 
 
 
Soru 14.

Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin çocuklarından biri değildir?

 
 
 
 
Soru 15.

Hz. Muhammed “Siz bana altı şeyi garanti edin, ben de size cennete girmeyi garanti edeyim.” buyurdu. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin bahsettiği bu altı davranıştan biri değildir?

 
 
 
 
Soru 16.

Peygamberimiz dostları ile sohbet ediyordu. Üç kişi geldi. “… Birisi sohbet halkasında boşluk buldu ve oraya oturdu. Diğeri arkada bir yere oturdu. Üçüncüsü de ayrıldı gitti. Bunun üzerine Resulullah şöyle dedi: – Bu kişilerin durumunu haber vereyim mi? – Evet, ey Allah’ın Resulü! dediler.Peygamberimiz buyurdu ki: – Boşluk bulup oturan kişi, bu (ilim meclisine) sığındı, Allah onu kabul etti. Arkalara oturan, haya ile hareket etti ve Allah da ona merhamet etti. Ayrılıp giden ise burayı terkettiği için Allah da onu terketti. Hadiste geçen üçüncü kişinin davranışı aşağıdaki kavramlardan hangisinin kapsamında değerlendirilmiştir?

 
 
 
 
Soru 17.

“Evlere girmek için izin istemek üç defadır. İzin verilirse girersin, verilmezse geri dönersin.” Peygamberimizin bu sözü aşağıdakilerden hangisinin kapsamında değerlendirilebilir?

 
 
 
 
Soru 18.

Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin “Veda Hutbesi”nin içeriğinde yer almaz?

 
 
 
 
Soru 19.

“Utanma (haya) duygusunu kaybettiysen istediğin her şeyi yap.” Bu hadise göre haya duygusu ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

 
 
 
 
Soru 20.

“Allah’ın daima kendisini görüp gözettiği ve bir gün Allah’a hesap vereceği düşüncesiyle yaşamak” anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x