2014 2. Dönem AÖL Peygamberimizin Hayatı 4 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2014 2. Dönem AÖL Peygamberimizin Hayatı 4 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

Peygamberimiz Uhut Savaşında savunma savaşı yapmak istiyordu. Sahabe efendilerimiz ise meydan savaşı yapmakta ısrar edince, onların görüşlerini kabul etti. Peygamberimizin bu davranışı onun hangi yönüne kanıt oluşturur?

 
 
 
 
Soru 2.

Kur’an’da kendilerinden bahsedilen örnek kadınların meziyeti hangi şıkta yanlış verilmiştir?

 
 
 
 
Soru 3.

Peygamberimizin Mescid-i Nebi’nin yanında inşa ettirdiği Suffa aşağıdakilerden hangisiyle ilişkilendirilebilir?

 
 
 
 
Soru 4.

Veda Haccı’nda “Enceşe”adlı bir genç, kadınların bindiği develeri hızlandırınca Peygamberimiz; “Enceşe! Sakin ol. Kristalleri dikkatli taşı!” buyurdu. Peygamberimizin bu davranşı O’nun hangi yönüne örnektir?

 
 
 
 
Soru 5.

Ebu Hüreyre “Ben Allah Resulü’nden daha fazla arkadaşlarıyla istişare eden birini görmedim.” buyuruyor. Ebu Hüreyre bu sözüyle Peygamberimizin aşağıdakilerden hangisine verdiği önemi vurgulamaktadır?

 
 
 
 
Soru 6.

“Bizi aldatan bizden değildir.” Peygamberimizin bu sözü özgürlüklerden hangisini korumaya yöneliktir?

 
 
 
 
Soru 7.

“Bir Müslümanın izinsiz olarak bir başkasının evinin içini gözetlemesi helal değildir. Böyle yapan günah işlemiş olur.” Bu hadis aşağıdaki haklardan hangisini korumaya yöneliktir?

 
 
 
 
Soru 8.

“Bir Müslümanın başka bir Müslümanı korkutması helal değildir.” Bu hadis aşağıdaki ilkelerden hangisiyle ilişkilendirilebilir?

 
 
 
 
Soru 9.

“Müslüman bir kimse din kardeşinin pazarlığı üzerine pazarlık yapmasın.” Peygamberimizin bu hadisiyle aşağıdakilerden hangisini engellemeye çalıştığı söylenemez?

 
 
 
 
Soru 10.

“Ey insanlar! Canlarınız, mallarınız ve namuslarınız dokunulmazdır ve her türlü tecavüzden korunmuştur.” Peygamberimiz Veda hutbesindeki bu sözüyle aşağıdakilerden hangisini güvence altına almıştır?

 
 
 
 
Soru 11.

Aşağıdaki olaylardan hangisi peygamberimizin inanç ve ibadet özgürlüğüne yaklaşımını ifade etmez?

 
 
 
 
Soru 12.

“De ki hakikat Rabb’inizdendir. Artık dileyen inansın, dileyen inkâr etsin….” (Kehf suresi, 29 . ayet) Bu ayet aşağıdakilerden hangisine kanıt oluşturur?

 
 
 
 
Soru 13.

“Ey Muhammed! Sen öğüt ver, çünkü sen ancak öğüt vericisin. Onların üzerine zorlayıcı değilsin.” Bu ayette aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?

 
 
 
 
Soru 14.

“Mümin erkek veya kadın, her kim salih amel işlerse işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar.” Bu hadiste verilmek istenen asıl mesaj aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 15.

Hudeybiye anlaşmasında müslümanların aleyhine gibi gözüken bazı maddeler sahabeyi üzmüştü. Peygamberimiz ashabına “Haydi artık kurbanlarınızı kesin.” dediği halde sahabiler ağırdan aldı. Peygamberimiz ashabın bu tutumuna üzüldü ve durumu eşiyle paylaştı. Sonra eşinin tavsiyesine uydu. Bu olayda eşlerin birbirine karşı tutum ve davranışlarıyla ilgili çıkarılacak sonuç aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 16.

Aşağıdakilerden hangisi İslam’ın yönetim anlayışını yansıtmaz?

 
 
 
 
Soru 17.

“Size kendi aranızdan öyle bir peygamber geldi ki zahmete uğramanız ona ağır gelir. Kalbi üstünüze titrer…” (Tevbe suresi, 128 . ayet) Bu ayette peygamberimizin hangi özelliği vurgulanmaktadır?

 
 
 
 
Soru 18.

Hz. Peygamber, Taif kuşatmasında, Selmanı Farisi’nin teklifiyle, o güne kadar bilmedikleri mancınık sistemini kullandı. Peygamberimizin bu uygulamaları yöneticide bulunması gereken hangi özelliğe örnektir?

 
 
 
 
Soru 19.

Bazı peygamberler aynı zamanda yönetici (kral) olarak görev yapmıştır. Aşağıdakilerden hangisi buna örnektir?

 
 
 
 
Soru 20.

Hz. Muhammed’in temel hak ve özgürlükleri hukuki olarak garanti altına aldığı metin aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x