2015 1. Dönem AÖL Psikoloji 1 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2015 1. Dönem AÖL Psikoloji 1 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

Aşağıdakilerden hangisi psikolojinin incelediği konulardan değildir?

 
 
 
 
Soru 2.

Her insanın kendine özgü davranış, algı ve kavrayış biçimi vardır. İnsan kendisinden, davranışlarından, oluşturacağı kimliğinden kendisi sorumludur. Bireyin iç yaşantısı bilinmeden onu anlamak mümkün değildir.
Yukarıda görüşlerinden bazıları verilen psikoloji yaklaşımı hangisidir?

 
 
 
 
Soru 3.

Sanık ve tanığın psikolojik durumları, sorgulanması, yargılanması ve yasalar karşısında insanların tutum ve tavırlarını araştıran psikoloji alanı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 4.

I. Yetenek
II. Kişilik
III. Tutum
IV. ZekaPsikolojide uygulanan testler insanların yukarıda verilen özelliklerinden hangilerini ölçmek amacıyla kullanılır?

 
 
 
 
Soru 5.

Elde ettiği bilimsel bulgularla, psikolojiye yardımcı olan, günümüzde ya da tarih öncesi dönemlerde yaşayan ilkel toplulukların kültürlerini inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 6.

Koşmak, yürümek, bisiklete binmek, düşünmek, öğrenmek gibi organizmanın doğrudan ya da dolaylı olarak gözlenebilen etkinlikleri aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?

 
 
 
 
Soru 7.

Organizmanın ihtiyaçların etkisiyle harekete hazır hale gelerek amaca yönelik davranışta bulunmasına ve amaca ulaştıktan sonra rahatlamasına güdülenme denir.Buna göre aşağıdakilerden hangisinde güdülenme sürecinin sıralaması doğru olarak verilmiştir?

 
 
 
 
Soru 8.

Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklı nitelikte bir güdüdür?

 
 
 
 
Soru 9.

Yapılan bazı araştırmalarda organizmanın yetersiz ve aşırı uyarıma uzun süre maruz kaldığında organizmada bazı sorunların ortaya çıktığı görülmüştür. Aşağıdakilerden hangisi yetersiz ve aşırı uyarım sonucunda ortaya çıkan bu sorunlardan değildir?

 
 
 
 
Soru 10.

• Arkadaşlarıyla parkta oynayan çocuklar zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile olmazlar.• İstemediğimiz halde katılmak zorunda olduğumuz toplantı bir türlü bitmek bilmez. Verilen örnekler aşağıdakilerden hangisini gösterir?

 
 
 
 
Soru 11.

I. Açken dikkatimizi yiyeceklerin çekmesi
II. Karşımıza çıkan çok uzun boylu bir kişi
III. Mesleğimizle ilgili bir olay
IV. Hareket eden uyarıcılar
Yukarıda verilenlerden hangileri algıda seçiciliği etkileyen dış faktörlerdendir?

 
 
 
 
Soru 12.

Varolan gerçekliğin olduğundan farklı olarak algılanması algı yanılması olarak adlandırılır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bir algı yanılması değildir?

 
 
 
 
Soru 13.

Aşağıdaki davranışlardan hangisi öğrenme sonucu kazanılmıştır?

 
 
 
 
Soru 14.

Edimsel koşullanma organizmayı ödüle götüren ya da cezadan kurtaran bir davranışın organizma tarafından öğrenilmesidir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi edimsel koşullanma yoluyla öğrenmeye örnek olur?

 
 
 
 
Soru 15.

Bir grup okçuya yaptıkları atışların sonuçları yedinci atışa kadar bildirilmiş daha sonraki atışların sonuçları ise bildirilmemiştir. Denemeler sonunda atış yapan grubun yedinci atıştan sonra başarısının düştüğü görülmüştür. Aşağıdakilerden hangisi bu durumu açıklar?

 
 
 
 
Soru 16.

• İki aylık bir bebeğe yürümeyi öğretemeyiz.• Bir köpeğe konuşmayı öğretmek mümkün değildir.
Yukarıdaki durumlar öğrenme için gerekli olan faktörlerden hangileri ile ilgilidir?

 
 
 
 
Soru 17.

Herhangi bir öğrenme konusunu ya da algısal gereçleri daha sonra anımsanacak şekilde tekrarlayarak belleğe yerleştirme işlemidir.
Yukarıda belleğin temel işlemlerinden hangisi açıklanmaktadır?

 
 
 
 
Soru 18.

Geçmişte öğrendiğimiz herhangi bir bilgi, beceri ve nesnelerin geçici veya sürekli olarak yitirilmesi, tanınmaması olayı aşağıdakilerden hangisiyle adlandırılır?

 
 
 
 
Soru 19.

Uykunun uyku sırasındaki göz hareketlerine göre iki farklı dönemi vardır. Bu dönemler hangisinde birlikte verilmiştir?

 
 
 
 
Soru 20.

Uyku ve rüyalar ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x