2015 3. Dönem AÖL Peygamberimizin Hayatı 2 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2015 3. Dönem AÖL Peygamberimizin Hayatı 2 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

“Ey insanlar! Dikkat edin, sizin Rabb’iniz birdir, babanız birdir, Âdem’dir. Dikkat edin, hiçbir Arabın yabancı üzerine, hiçbir yabancının Arap üzerine, siyahın kırmızı renkli üzerine, kırmızının siyah üzerine üstünlüğü yoktur. Fazilet ve üstünlük ancak takva iledir.” (Hadisii Şerif) Aşağıdakilerden hangisi bu hadisten çıkarılacak bir sonuç değildir?

 
 
 
 
Soru 2.

“Mümin olarak, erkek veya kadın, her kim salih amel işlerse, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar.” (Nisa suresi, 124. ayet) Aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılamaz?

 
 
 
 
Soru 3.

“Küçüğümüze acımayan ve büyüğümüzün hakkını tanımayan, bizden değildir.” (Hadisi Şerif) Bu hadiste aşağıdaki tutum ve davranışlardan hangisine değinilmektedir?

 
 
 
 
Soru 4.

Aşağıdakilerden hangisi Mekke’den Medine’ye ilk hicret eden iki kişiden biridir?

 
 
 
 
Soru 5.

“Müslüman’ın Müslüman üzerinde hakkı altıdır: Bunlar; Ona rastladığında selam ver, davet edilince icabet et, nasihat isterse nasihat et, aksırır da Allah’a hamdederse ona yerhamu kellah de, hastalanırsa onu ziyaret et, öldüğü vakit de arkasından git.” (Hadisi Şerif) Bu hadiste tavsiye edilen davranışlar arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

 
 
 
 
Soru 6.

“Ergenlik çağına erişinceye kadar _________ malına onun iyiliği için olmadıkça dokunmayın.” (En’am suresi, 152. ayet) Ayette boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

 
 
 
 
Soru 7.

“Çekememezlik etmeyin, birbirinize darılmayın, sırt çevirmeyin, birbirinizin akitlerini bozmayın ve Allah’ın kulları, kardeşler olunuz…” Bu hadiste aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?

 
 
 
 
Soru 8.

“Allah’a yemin ederim ki hiçbir kul kendisi için istediğini komşusu için yahut din kardeşi için de istemedikçe tam anlamı ile iman etmiş olmaz. ” Bu hadise göre sakınılması gereken davranış aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 9.

Mekke’nin ileri gelenlerinden bir kaçı Peygamberimizin yanına geldiler. Peygamberimizin yanında fakir ve kimsesiz Müslümanlar olduğu için “Biz onlarla oturmayız, bizimle onlardan ayrı bir yerde otur.” dediler. O sırada “Sabah akşam Allah’ın rızasını dileyerek Rablerine dua edenleri sakın yanından uzaklaştırma!… Eğer onları uzaklaştırırsan zalimlerden olursun.”

 
 
 
 
Soru 10.

Peygamberimiz haya hakkında: “O sizin anladığınız utanma hissi değildir! Allah’tan gerektiği biçimde haya etmek demek; baş ve başta bulunan organlarla, karın ve karnın için aldığı organları her türlü günah ve haramdan korumaktır……daima Allah’ı hatırlamaktır. Kim bu şekilde davranırsa Allah’tan gereği biçimde hayâ etmiş olur.” Bu hadiste vurgulanan husus aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 11.

İslam tarihinde ilk hicretin yapıldığı ülke ve o ülkenin kralı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 12.

Mûte savaşında şehit düşen İslam ordusunun komutanı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 13.

“Kardeşin zalimde olsa mazlum da olsa ona yardım et. Bunun üzerine biz Ey Allah’ın Resulü! Mazluma yardım etmeyi bildik ama zalime niçin ve nasıl yardım edeceğiz? ”dedi.Peygamberimiz buyurdular ki:________Buna göre, bu hadis nasıl devam etmektedir?

 
 
 
 
Soru 14.

Aşağıdakilerden hangisi istişarenin yararlarından biri değildir?

 
 
 
 
Soru 15.

İstişare hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

 
 
 
 
Soru 16.

Aşağıdakilerden hangisi sahabenin toplumsal konularda yaptığı istişareye örnek olmaz?

 
 
 
 
Soru 17.

Hz. Muhammed’e “Muhammedü’l Emin” şeklinde hitap edilmeye ne zaman başlanmıştır?

 
 
 
 
Soru 18.

Hz. Muhammed’in bulunduğu mecliste aşağıdaki davranışlardan hangisi görülürdü?

 
 
 
 
Soru 19.

Hz. Hatice Peygamberimiz’e “Korkma, Allah’a yemin ederim ki, O hiç bir zaman seni utandırmaz. Çünkü sen akraba hakkına riayet edersin, doğru konuşursun; aciz olanların işini yüklenirsin, fakiri doyurur, misafiri ağırlar halka yardım edersin.” demiştir. Bu metinde Hz. Muhammed’in hangi özelliğine değinilmemiştir?

 
 
 
 
Soru 20.

Hz. Peygamber evlilik konusunda aşağıdakilerden hangisini öncelikli olarak tavsiye etmiştir?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x