2016 1. Dönem AÖL Felsefe 2 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2016 1. Dönem AÖL Felsefe 2 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

İyi ile kötü arasında hiçbir baskı olmadan özgürce seçim yapabilen kişinin eylemlerinin doğuracağı sonuçları üstlenmesi aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

 
 
 
 
Soru 2.

Aşağıdakilerden hangisi ahlak felsefesinin temel kavramlarındandır?

 
 
 
 
Soru 3.

Ahlaki eylemde bulunurken özgürlük sorununu ele alan indeterminist yaklaşıma göre insan eylemlerinde tamamen özgürdür; iyi, kötü, değerli, değersiz arasındaki seçimi kendi iradesiyle özgürce yapar. Aşağıdakilerden hangisi İndeterminist ahlak anlayışını ifade eder?

 
 
 
 
Soru 4.

Egoizm başkalarını dikkate almadan yalnız kendini ve kendi çıkarını düşünmek anlamına gelir. Yaşamda en önemli şey, bireyin kendi mutluluğu ve başarısıdır. .Buna göre aşağıdakilerden hangisi egoizm düşüncesine ters düşer?

 
 
 
 
Soru 5.

Doğru eyleme sezgi ile ulaşılabileceğini savunan filozof aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 6.

Sokrates’e göre ahlaki eylemin kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 7.

Hacı Bektaş Veli, ahlak yasasını aşağıdakilerden hangisi ile temellendirir?

 
 
 
 
Soru 8.

Aşağıdakilerden hangisi siyaset felsefesinin temel sorularından değildir?

 
 
 
 
Soru 9.

Yasaya uygunluk, hukuka uygunluk anlamını taşıyan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 10.

Sivil toplum, bireylerin devletin etki ve baskısının dışında kendilerini yönetebilmek, çıkarlarını savunabilmek için kurdukları örgütlerdir. Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum örgütlerindendir?

 
 
 
 
Soru 11.

Aşağıdakilerden hangisi demokratik otoritenin kaynağını oluşturur?

 
 
 
 
Soru 12.

Sofistlere göre, her şeyin ölçüsü insan olduğundan, bütün insanların üzerinde anlaşabilecekleri tek bir ideal düzen olamaz. Ne kadar insan varsa o kadar ölçü var demektir. .Buna göre, sofistlerin ideal düzen konusundaki görüşleri aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 13.

İktidarın gücünün kötüye kullanılmasını önlemek için kuvvetler ayrılığı fikrini savunan Fransız siyaset bilimci aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 14.

Estetiğin konusu aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 15.

Aşağıdakilerden hangisi sanatı oyun olarak kabul eden düşünürlerdendir?

 
 
 
 
Soru 16.

Sanat, sanatçının doğada bulunan varlıkları eserlerine yansıtmasıyla orta çıkar. Bir sanat eseri aslını en güzel biçimiyle yansıttığı ölçüde güzeldir. Bu parçada sanatın oluşumu aşağıdakilerden hangisine bağlanmıştır?

 
 
 
 
Soru 17.

Estetik yargılar kişilerin öznel beğenisine dayanır. Kimse kendisinin güzel bulduğunu başkalarının da güzel bulmasını bekleyemez. Oysa bilimsel yargılar bütün insanlar için geçerli olan nesnel yargılardır. .Buna göre estetik yargıları bilimsel yargılardan ayıran temel özellik aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 18.

Aşağıdakilerden hangisi din felsefesinin temel kavramlarındandır?

 
 
 
 
Soru 19.

Din konusunda felsefenin yaklaşımı aşağıdakilerden hangisine uygunluk gösterir?

 
 
 
 
Soru 20.

Tanrının varlığı ya da yokluğunun bilinemeyeceğini öne süren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x