2016 2. Dönem AÖL Dil ve Anlatım 5 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2016 2. Dönem AÖL Dil ve Anlatım 5 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

Aşağıdaki eşleştirmelerin hangisinde yanlışlık yapılmıştır?

 
 
 
 
Soru 2.

Aşağıdakilerden hangisi sanat metinlerinin özelliklerinden biri değildir?

 
 
 
 
Soru 3.

Aşağıdakilerden hangisi gazete çevresinde gelişen metinlerdendir?

 
 
 
 
Soru 4.

___________; çevresi izleyicilerle çevrili bir alan içinde oynanan, yazılı metne dayanmayan, içinde müzik, raks ve şarkı da bulunan doğaçlama bir oyundur. Oyunun oynandığı alana palanga denir.Bu parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

 
 
 
 
Soru 5.

Gurbetin cemresi düştü içime Karardı yine gökler.Yalnızım bu şehirde yapayalnızım…Ne ben kimseyi beklerim.Ne kimse beni bekler.Bu dizelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

 
 
 
 
Soru 6.

Aşağıdakilerden hangisi öğretici bir metinden alınmış olamaz?

 
 
 
 
Soru 7.

Devlet dairelerinin kendi aralarında veya kişilerle devlet daireleri arasında yazılan mektuplara _________ denir.Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

 
 
 
 
Soru 8.

Aşağıdakilerden hangisi mektup yazarken dikkat edilecek hususlardan biri değildir?

 
 
 
 
Soru 9.

Londra, 3 Ekim 1977 Yakında İstanbul’a dönüyorum. Bugün Dr. Morgan’a gideceğim. İçim karışık düşüncelerle bulanık. Yalnız, vaktim ve gücüm olursa “Eylembilim” ve “Geleceği Elinden Alınan Adam” adlı hikâyelerimi bitirmek istiyorum. İkisinin de ana hatlarını bu deftere yazmıştım ama yazacak kuvveti ve düşünme çabasını kendimde bulamıyorum.Bu metinle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

 
 
 
 
Soru 10.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bilgi yanlışı vardır?

 
 
 
 
Soru 11.

Bir kimsenin hayatını, kişiliğini, eserlerini geniş olarak inceleyen, bunları roman tarzında işleyen edebî yazılara _________ denir.Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

 
 
 
 
Soru 12.

Taşkent’i yakından tanımak için akşama doğru sokağa çıkabildik. Günlerden pazardı. Dışarıda hava güzeldi. Büyük ve güzel parklardan geçtik. Büyük ve güzel fıskiyeli havuzlar ruhumuzu sonsuzluk türküsüyle kucakladı. Geniş kaldırımlı caddelerde yer yer açılıp saçılan zarif çiçeklikler yüreğimizi sevdalandırdı.Bu parça aşağıdaki yazı türlerinin hangisinde alınmıştır?

 
 
 
 
Soru 13.

Aşağıdakilerden hangisi sohbet türünün özelliklerinden biri değildir?

 
 
 
 
Soru 14.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bilgi yanlışı vardır?

 
 
 
 
Soru 15.

– Gazete ve dergilerde yayımlanır.- Güncel, siyasal, toplumsal sorun larla ilgili yazılardır.- Okuyanı ikna etme amacı yoktur.- Kişisel düşüncelere yer verilir.Özellikleri verilen yazı türü aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 16.

Kendimizi kaptırmamaya çalıştığımız çocukça, yakışıksız bir alışkanlığımız vardır: Dertlerimizle dostlarımızı acındırmak ve kendimize “Ah, vah!” dedirtmek. Başımıza gelenleri büyütür, şişirir, karşımızdakini ağlatmak isteriz neredeyse. Başkalarını kendi dertleri karşısında soğukkanlı gördük mü överiz ama soğukkanlılığı bizim dertlerimize karşı gösterdiler mi darılır ve kızarız.Bu parça aşağıdaki yazı türlerinin hangisinden alınmıştır?

 
 
 
 
Soru 17.

Dünya edebiyatında deneme türünün ilk örneklerini veren _________ olmuştur. Büyük bir kültür birikimine sahip olan yazar, çeşitli konularda görüşlerini anlatmış, bunu yaparken kendisini, dolayısıyla insanı anlatmıştır.Bu parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

 
 
 
 
Soru 18.

_______ yazarı ele aldığı konuyu ispatlamak, en ince ayrıntısına kadar araştırmak ve incelemek zorundadır. İleri sürülen görüş ve düşüncelerin sağlam kaynaklara dayandırılma zorunluluğu vardır.Bu parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

 
 
 
 
Soru 19.

Aşağıdakilerden hangisi Türk edebiyatında ilk makale kabul edilir?

 
 
 
 
Soru 20.

Aşağıdakilerden hangisi eleştiri yazarında bulunması gereken özelliklerden biri değildir?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x