2016 2. Dönem AÖL İşletme 2 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2016 2. Dönem AÖL İşletme 2 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

Aşağıdakilerden hangisi yönetimin özelliklerine uygun bir açıklamadır?

 
 
 
 
Soru 2.

Neo-Klasik Yönetim Teorisi, aşağıda verilen kavramlardan hangisi üzerinde durmaz?

 
 
 
 
Soru 3.

İşletme amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için, işletmenin tüm birimlerinin ve çalışanların uyum içinde hareket etmesinin sağlanması, yönetim fonksiyonlarından hangisi ile ilgilidir?

 
 
 
 
Soru 4.

Planlamanın işletmeye sağlayacağı faydalar düşünüldüğünde, aşağıdakilerden hangisi uygun bir açıklama değildir?

 
 
 
 
Soru 5.

Para, fon yada sermaye, aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?

 
 
 
 
Soru 6.

Bir işletmenin öz kaynaklarına yönelik yapılan açıklamalardan hangisi doğru değildir?

 
 
 
 
Soru 7.

Bir tüketicinin çay demlemek üzere çayı marketten satın alması, pazarlamanın faydalarından hangisi ile açıklanabilir?

 
 
 
 
Soru 8.

Reklamın özelliklerine yönelik yapılan açılamalardan hangisi yanlıştır?

 
 
 
 
Soru 9.

Bazı işletmelerin, toptancı yerine acente veya komisyoncu vasıtasıyla perakendecilere, özellikle büyük perakendecilere ulaşmayı tercih etmeleri, hangi dağıtım kanalını kullanacaklarını göstermektedir?

 
 
 
 
Soru 10.

Bir işletme ürünlerini tüketicilere doğrudan dağıtım yoluyla ulaştırıyorsa aşağıdakilerden hangisi oluşmuş olan uygun şartlardan birisidir?

 
 
 
 
Soru 11.

Tüketiciler bir malı veya hizmeti satın aldıklarında, bu mal veya hizmet ile ilgili davranışlarını, beğenilerini ve görüşlerini üretimin hangi temel öğesini esas alarak oluştururlar?

 
 
 
 
Soru 12.

Stoklar belirli bir düzeye düştüğünde, önceden belirlenmiş miktarın sipariş edilmesi ve sürekli stok sayımının yapılması, hangi stok kontrol yönteminin kullanıldığını göstermektedir?

 
 
 
 
Soru 13.

Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin gelirleri artırmak ve giderleri azaltmak amacıyla aldıkları tedbirlerden birisi değildir?

 
 
 
 
Soru 14.

Yapılan açıklamalardan hangisi, bir işletmede performans değerlendirmenin çalışanlar üzerindeki etkilerinden birine yönelik değildir?

 
 
 
 
Soru 15.

Oryantasyon eğitiminde aşağıdaki bilgilerden hangisi verilmez?

 
 
 
 
Soru 16.

I- Aylık Ödeme II- İhbar Tazminatı III- Mağduriyet Aylığı IV- Kıdem Tazminatı İşletmelerin işten çıkardığı personeline yapacakları zorunlu ödemeler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

 
 
 
 
Soru 17.

İşletmelerin çevreye karşı sorumlulukları dikkate alındığında, bir işletmenin kuruluş yeri seçiminin doğru yapılmamasının ortaya çıkaracağı sonuçlara, aşağıdakilerden hangisi örnek olarak gösterilemez?

 
 
 
 
Soru 18.

Aşağıdakilerden hangisi, işletmeler faaliyetlerini sürdürürken çevrenin korunmasına yönelik alınması gerekli tedbirlerde bir eksiklik olduğunu göstermektedir?

 
 
 
 
Soru 19.

Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin topluma karşı sorumluluklarından biri değildir?

 
 
 
 
Soru 20.

Standardizasyon, sağladığı yararlar açısından düşünüldüğünde, öncelikli olarak hedef kitlesi aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x