2017 1. Dönem AÖL Akaid ve Kelam 2 Çıkmış Sorular

Açık Öğretim Sınavı 2017 1. Dönem AÖL Akaid ve Kelam 2 çıkmış sınav sorularını çözerek sınava hazırlanın. Sınav sorularını pdf olarak indirmek için sayfanın alt kısmındaki PDF İNDİR butonuna tıklayın.

Soru 1.

Allah, kendilerine gelen vahyi iyi bir şekilde aktarmaları ve kendilerine yüklenmiş olan görevi en güzel şekilde yerine getirebilmeleri için peygamberlere üstün bir zekâ vermiştir.Peygamberlere verilen bu sıfat aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 2.

Hz. Peygamber’e verilen mucize aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 3.

Aşağıdakilerden hangisi vahyin peygamberlere gönderiliş biçimlerinden değildir?

 
 
 
 
Soru 4.

Kelam ilminde peygamberlik konusu hangi başlık altında incelenir?

 
 
 
 
Soru 5.

Aşağıdaki örneklerden hangisi “Ba’sü Ba’de’l-mevt”kavramını açıklamak için kullanılabilir?

 
 
 
 
Soru 6.

“O bir şeyi dilediği zaman sadece ‘ol’der. O da oluverir.”(Yasin suresi, 82. ayet)Bu ayet aşağıdaki kavramlardan hangisine örnek oluşturur?

 
 
 
 
Soru 7.

“Kararını verdiğin zaman da artık Allah’a dayanıp güven. Çünkü Allah kendisine dayanıp güvenenleri sever.”(Al-i İmran suresi, 159. ayet)Bu ayette aşağıdaki kavramlardan hangisi vurgulanmaktadır?

 
 
 
 
Soru 8.

Hangisi günümüz kelam ilminin ele aldığı hususlardan birisi değildir?

 
 
 
 
Soru 9.

Deizmin tanrı anlayışıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

 
 
 
 
Soru 10.

Birden çok tanrıya inanma, tapınma anlamına gelen inanç biçimlerine verilen isim hangisidir?

 
 
 
 
Soru 11.

Tanrı ve evren gibi metafizik hakikatler hakkında gerçeklerin bilinemeyeceğini ileri süren felsefi akım aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 12.

• Sezgi gücü ile Tanrı’ya ulaşılabilir.• Tanrı ile vasıtasız ilişki kurulabilir.• Kötülüğün kaynağı bilgisizliktir.Savundukları ilkelerden bazıları verilen bu akım aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 13.

”Kimlerin tartısı ağır basarsa, işte asıl kurtuluşa erenler onlardır. Kimlerinde tartıları hafif gelirse, artık bunlarda kendilerine yazık etmişlerdir…”(Müminun suresi, 102-103. ayetler)Bu ayette vurgulanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 
Soru 14.

“Resul”ve “nebi”kavramlarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

 
 
 
 
Soru 15.

Aşağıdakilerden hangisi mucize ile ilgili yanlış bir bilgidir?

 
 
 
 
Soru 16.

“Biz göğü, yeri ve ikisi arasında bulunanları boşuna yaratmadık.”(Sâd suresi, 27. ayet)Ayette hangi düşünce vurgulanmıştır?

 
 
 
 
Soru 17.

Aşağıda verilen örneklerden hangisi insanın kendi iradesi dışında gerçekleşen olaylardır?

 
 
 
 
Soru 18.

Aşağıdaki bilgilerden hangisi Tevrat’a aittir?

 
 
 
 
Soru 19.

“Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: ‘Rabbim beni geri çevir ki geride bıraktığım dünyada sâlih amellerde bulunayım.’ Asla,gerçekten bu yalnızca bir sözdür bunu da kendisi söylemektedir.Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel vardır.”(Mü’minûn suresi, 99-100. ayetler)Bu ayetler aşağıdaki inanç şekillerinden hangisinin yanlışlığını vurgulamaktadır?

 
 
 
 
Soru 20.

“İnsanlara manevi mutluluk vermiş olan dinimiz, son dindir, mükemmel dindir. Çünkü dinimiz; akla, mantığa ve gerçeklere tamamen uymaktadır.”(MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)Atatürk’ün bu sözlerinden İslam dini ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

 
 
 
 

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...
0
Would love your thoughts, please comment.x